<!-- Meta Pixel Code --> <!-- End Meta Pixel Code -->

Kısa kısa Pizza…

Kısa kısa Pizza…

Dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla pizza satılmakta.

Dünyada, 3 ila 11 yaş arası çocuklar öğle ve akşam yemeklerinde diğer tüm yiyeceklerden daha fazla pizza tercih ediyorlar.

Kadınlar, erkeklere oranla pizzalarında iki kat daha fazla sebze sipariş ediyorlar.

Cumartesi gecesi pizza yemek için en popüler gece.

Pizzacılar dünya üzerindeki tüm restoranların % 17'sini temsil ediyor. Her yıl yaklaşık 115,000 ton pepperoni tüketilmekte. Dünyadaki en popüler pizza hamuru ince hamurdur. 
 
İnsanların % 36'sı pizzayı mükemmel bir kahvaltı olarak kabul ediyor. 
 
Dünyada her yıl 350 milyondan fazla donmuş pizza satılıyor. 
 
Alaska'da, uzak bölgelere pizza dağıtımını ücretsiz olarak uçakla yapan AirPort Pizza adında bir pizzeria bulunmakta. 
 
Sicilya ya da Büyükanne tarzı pizza olarak da bilinen kare şeklindeki pizza, aslında İtalyan pizzasının orijinal şeklidir ve Mozzarella peyniri yerine Romano peyniri içerir. 
 
Dubai'deki bir pizzacı, buton şeklinde bir buzdolabı magneti  hazırlayarak dağıttığı müşterileri,  butona bastıklarında en sevdikleri pizzaları yolluyor.  Nasıl fikir ama!!! 
 
Her yıl, Las Vegas, Nevada'da, pizza endüstrisindeki binlerce kişi, dünyanın en büyük ve sadece pizza ticaret fuarı olan Pizza Expo'ya katılıyor. Halka açık olmayan Uluslararası Pizza Fuarı, Las Vegas Kongre Merkezi'nde 500'den fazla katılımcı ve 1.400 stant ile; pizza restoran sahipleri, içerik dağıtıcıları, pazarlama uzmanları ve pizza endüstrisindeki diğer kişilerin iştirakiyle muhtemelen pizza profesyonelleri için en kapsamlı toplantı olarak gerçekleşiyor. 2018'deki fuar, 34. Yıl etkinliği…  
 
Bill Murray, Stephen Baldwin ve Jean Claude Van Damme, bu ünlülerin pizza restoranlarında çalıştığını biliyor muydunuz? Van Damme şöhret olmadan önce paket servis elemanı olarak çalışıyordu. 
 
Boris Yeltsin, Rusya cumhurbaşkanı iken, ABD ziyareti esnasında, Beyaz Saray Gizli Servisi tarafından, Pennsylvania bulvarında, sarhoş ve  iç çamaşırlarıyla, pizza almak için taksi çağırmaya çalışırken bulunur. 
 
Pizza hamuru açmanın, profesyonel seviyede bir spor müsabakası olduğunu biliyor musunuz? Dünya Pizza Şampiyonasında; akrobatik hamur fırlatma, en hızlı hamur açma, en büyük hamur açma, en hızlı pizza kutusu katlama ve pizza triatlonu olarak beş müsabakada yarışılır… 
 
Philadelphia'da ki pizza müzesi Pizza Brain, dünyanın en büyük pizza hatıra koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. 2011'de Guinness, koleksiyonun “dünyanın en büyük pizza ile ilgili ürünler koleksiyonu” olduğunu onayladı. 
 
New York'taki bir dilim pizza fiyatı, metro yolculuğunun maliyeti ile esrarengiz bir hassasiyetle aynı oranda yükselir. Bu fenomen ‘‘Pizza prensibi’’olarak adlandırılır. 
 
Pizzanın tadına bayılan sadece insanlar değil!!! Un, havuç, kereviz ve parmesan peynirinden yapılan “Cennet kokulu Pizza” olarak adlandırılan köpekler için bir mini pizza var.