<!-- Meta Pixel Code --> <!-- End Meta Pixel Code -->

Sağlıklı Pizza

Sağlıklı Pizza

Sağlıklı Pizza…

Haftada bir kez pizza tüketmek, yemek borusu kanseri riskini azaltıyor!!!

Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi gelebilir, ancak pizzanın beslenmeyle ilgili bazı faydaları var. 

Uluslararası Kanser Dergisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, haftada en az bir kez pizza yiyenlerin kansere yakalanma riski daha az. 

Sık sık pizza tüketmek, yemek borusu kanseri gelişme riskini %59 oranında azalttığı gibi, kolon kanseri gelişme riskini %26, ağız kanserini ise %34 oranında azaltıyor. Araştırmacılar bunun pizzada kullanılan domates sosunun yüksek likopen içeriğine bağlıyor.

Online olarak sunulan Nutrients dergisi tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre; domates sosunun yararlı likopen konsantrasyonuna ek olarak, içeriğinde flavonoidler de yüksek olup, bu da bağışıklığınızı artırmanıza yardımcı oluyor…

Çalışma aynı zamanda flavonoidlerin; iltihap, kalp ve damar hastalıkları ve depresyon gibi bir dizi komplikasyonla mücadelede yararlı olduğunu belirtiliyor.

Bir pizza diliminin besin içeriği çoğunlukla protein bazlı olup, ortalama bir pizza diliminin %25’i protein içeriyor ve önerilen günlük protein ihtiyacının %35'ini karşılıyor.

Pizza besin değerlerine bakacak olursak; bir dilim peynirli pizza yaklaşık 272 kalori, 12.7 gram protein, 1.8 gram lif ve 9.8 gram yağ içeriyor. Bir porsiyon pizza gün içinde kullandığınız toplam enerjinin yaklaşık % 27'sini sağlıyor.

Pizzaya sebzeler eklemek sadece besin değerini arttırıyor. 

Bir dilim peynirli pizza,  ABD Tıp Enstitüsü Gıda ve Beslenme Kurulu tarafından tavsiye edilen günlük Selenyumun %45.8'ini, Riboflavinin %39.8'ini, Fosforun %31.1'ini, Tiaminin %29.2'sini, Folatın %24'ünü, B-12'nin %23.8'ini, Niasinin %21.1'ini, Kalsiyumun %14'ü, Çinkonun %12.8'i ve Demirin %12.2'sini karşılıyor.