<!-- Meta Pixel Code --> <!-- End Meta Pixel Code -->

Tarih sahnesinde Pizza! -2-

Tarih sahnesinde	Pizza! -2-

Dünya dışına ilk pizza 2001 yılında Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) gönderilir! Pizza Hut reklam amacıyla, Uluslararası Uzay İstasyonuna 15 cm’lik salamlı bir pizza sunmak için Rus Uzay Ajansı'na bir milyon dolardan fazla para öder. Rus kozmonot, Yuri Usachov yörüngede iken pizza teslimi alan ilk kişidir. Uzayda tat alma duyusu azaldığı için, yıldızlar arası salamlı pizza, ekstra baharat ve tuz eklenerek hazırlanmıştır.

Kuzey Kore’de ilk pizzacı 2009 senesinde açılır. Kim Jong Il o kadar pizza düşkünüdür ki İtalyan pizza şeflerini eğitim vermeleri için Pyongyang’a getirtir. Bununla yetinmez ve pizzacının açılışı öncesi, ustalıklarını kaybetmemeleri için, Kuzey Koreli pizza şeflerini Napoli ve Roma’ya gönderir.

22 Mayıs’ın neden Bitcoin Pizza Günü olarak kutlandığını biliyor musunuz? 22 Mayıs 2010'da, iki büyük boy Papa John’s pizza, programcı Laszlo Hanyecz tarafından 10.000 BTC karşılığında değiştirilir. Bu, bitcoins kullanan ilk resmi belgelenmiş satın alma işlemi olur. O zaman ki değeri 41 dolar olan 10.000 BTC bugün 70 milyon dolar civarında.

Bugüne kadar yapılmış olan tek pizza temalı süper kahraman filmi, 2011'de piyasaya sürülen Pizza Man. Film, Frankie Muniz'i genetik olarak değiştirilmiş bir domates yiyerek süper güçlere kavuşan bir pizza dağıtıcısı olarak tanıtıyor. Muniz filmde dünyayı kötü güçlerden kurtarmak için güçlerini kullanıyor.

2013'te NASA, Austin merkezli bir teknoloji şirketi olan BeeHex'i pizza da dahil olmak üzere yiyecek yapan bir 3 boyutlu yazıcı oluşturmak için görevlendirir. Sadece 70 saniyede pizza pişirebilen 3 boyutlu yazıcı lezzet, koku ve mikro besinleri püskürterek tariflerine göre yemek yapabiliyor. Tüm 3 boyutlu yazıcılarda olduğu gibi, BeeHex de kendi pizzasını yapmak için, mürekkebi katman katman uyguluyor. Tek fark mürekkebin yenilebilir olması !!!

2013'te Macaulay Culkin, 1965lerin ünlü Velvet Underground grubunun şarkılarını pizza temalı yorumlayan Pizza Underground adlı bir komedi rock grubu kurar. New York’lu Grup, şovlarına katılan hayranlarına pizza kutuları hediye ediyor. 2014 yılında, bir pizza dağıtım elemanı 1,268 dolar bahşiş alır. Domino’s pizza dağıtım sürücüsü James Gilpin, Wesleyan Üniversitesi’ndeki IWU kilisesine toplamda 12,50 dolar tutan iki adet pizza götürür. Karşılığında kendisine
öğrenciler tarafından toplanan 1.268 dolarlık bir bahşiş, 70 dolarlık hediye kartları ve öğrenciler tarafından yazılmış çok sayıda ilham verici not verilir.

ABD Askeri Laboratuvarı geçtiğimiz günlerde üç yıla kadar dayanabilen hazır bir pizza yaptı. Pizza MRE #37, özellikle yurt dışındaki askerler için tasarlandı.


Pizza çeşitli suçların önlenmesine de yardımcı oldu: 2008 yılında Florida'daki bir pizza dağıtıcısı soyguncularla karşı karşıya geldiğinde, kendilerine teslim edeceği sıcak pizzayı fırlatıp, zarar vererek kaçmayı başarır.

2010'da “Grim Sleeper” olarak bilinen seri katili yakalama konusunda, pizza önemli bir rol oynar. Gizli polis memurunun, ailesinin verdiği doğum günü partisinde katilin bıraktığı bir dilim pizzadan aldığı DNA örneği, seri katilin yakayı ele vermesine sebep olur.

2014'te, bir kadın hırsızlık ve cinsel tacizi rapor etmek için 911’i arar, fakat hırsız evinde olduğu için, polisin dikkatini çekmek için yeni bir yol bulur ve bir pizza siparişi verir. Polis, bir şeylerin doğru olmadığını anlar ve gerekli müdahaleyle hırsızları yakalar…